dissabte, 21 de maig del 2011

Calaméo: una eina per compartir documents.

Calaméo és una eina que permet publicar documents, a nivell públic o privat, per compartir-los. A la vegada, creant un compte, podràs comentar, participar en converses... entorn a aquestes publicacions. Així doncs, pensant en l'àmbit educatiu, és una bona eina per interaccionar amb altres docents i membres de la comunitat educativa que tinguin la necessitat de compartir les seves troballes, treballs de recerca, revistes, documents interessants...

Si féu clic a la imatge podreu accedir a la plana web i, si creeu un compte, començar a participar en aquest món on podreu compartir, interaccionar, comunicar...

Com podem practicar diferents idiomes?

En el fòrum Troballes interessants de l'assignatura Aplicacions educatives a internet que estic cursant a Blanquerna, van esmentar, fa un dies, alguns programes o aplicacions de la xarxa per poder treballar els diferents idiomes i l'expressió verbal.

En primer lloc, Text-to-speech. Aquesta és una aplicació que permet introduïr qualsevol paraula, escollir l'idioma, la veu depenent de la zona on es parli l'escollit i, per últim, si és femenina o masculina. Així doncs, és una bona eina per aprendre a pronunciar en qualsevol idioma i/o dialecte. Si féu clic a la imatge, podreu accedir a l'aplicació.



En segon lloc, VozMe. Aquesta també és una aplicació online que et permet passar un text, en qualsevol idioma, sense tenir en compte els dialectes però escollint veu femenina o masculina, a format mp3 de forma totalment gratuïta. Si féu clic a la icona de l'eina, podreu accedir a la seva plana web.


I, per últim, una forma més divertida d'aprendre anglès, o bé de practicar la pronunciació: cantant amb Lyrics Training. Aquesta aplicació et permet practicar cançons amb el mode Karaoke. Aquest seria un exemple. Clica a la imatge i a practicar!



Wetoku: una nova eina per fer entrevistes.

Algunes vegades ens hem trobat amb la necessitat de realitzar una entrevista a alguna persona amb qui no podem quedar físicament. Quina solució podriem donar a aquest inconvenient? Telèfon? Skype? Correu electrònic?... En aquesta entrada us proposo una nova manera: WETOKU.

Aquesta eina permet realitzar entrevistes de manera virtual amb vídeo i àudio. De totes maneres, podriem pensar que també ens podria servir l'Skype... però quina novetat té Wetoku? Amb aquesta aplicació podem grabar l'entrevista per a poder-la visualitzar de nou.

Aquí us deixo un vídeo tutorial que, encara que estigui en anglès, us ajudarà a fer-vos una idea d'aquesta eina. A nivell educatiu, ens podria ser d'utilitat per entrevistar a algú que no pogués arribar-se a l'escola i tornar a veure el resultat per extreure'n idees, contraposar-les, anotar-les...


GoAnimate: creem les nostres pròpies animacions.

GoAnimate és un espai de la xarxa on podem crear les nostres animacions dedicant-hi una mica de temps. Podem crear escenes, personatges, fer-los parlar, interactuar... Tot això, i molt més, creant tansols un compte indicant el teu correu electrònic, nom d'usuari i contrasenya. Aquest n'és un exemple creat per mi mateixa fent un primer contacte amb GoAnimate:



GoAnimate.com: I lost my dog by blancabaro

Like it? Create your own at GoAnimate.com. It's free and fun!

dimarts, 10 de maig del 2011

Sopa de lletres AEI


Aquest és un exemple de sopa de lletres que es pot construir amb el PuzzleMaker. Fent clic a aquest link podreu accedir a tot tipus de puzles de lletres per elaborar de manera gratuïta, fàcil i ràpida. Aquesta és una bona manera de crear activitats amb paraules significatives ja que a vegades aquests jocs acostumen a estar fora de context.

Schoolsplay

Schoolsplay és una plana web que ens ofereix un seguit d'activitats divertides i, a la vegada, educatives per realitzar a l'ordinador. Té dues opcions: schoolplay i childplay. La primera representaria una "aula" amb activitats i l'altra serien aquestes. Cal esmentar que necessiten descàrrega però, tot i així, és una bona opció per a dur a terme tant en ordinadors ordinaris com en PDI's. Si feu clic a les imatges següents podreu navegar per la web.



Aquesta és la plana principal d'aquesta "aula" que anomenen Schoolplay.



I, per últim, aquest és un exemple d'activitat que podreu trobar a l'apartat "Childsplay" amb l'objectiu de millorar la destresa amb el ratolí.

Genmagic: creem còmics.

Genmagic és un recurs online gratuït que permet crear diferents vinyetes per conformar una tira de còmic. Cal esmentar però que els fons i imatges que et proporciona són una mica escasses. Tot i així, crec que és un bon recurs per compartir al bloc perquè en algun moment de la nostra etapa com a mestres ens pot ser de gran ajuda per emprar en un projecte concret.


Aquest és el que us trobareu si feu clic en el link de Genmagic. A partir d'aquest moment, exploreu i intenteu crear un còmic per als infants o, més interessant, amb els infants.

Genoom


Genoom és un programa on-line que permet construir arbres genealògics. El procés d'elaboració és molt senzill i té diferents peculiaritats: afegir fotos a les persones que afegeixes, aplicar una categoria (germà, filla, ex parella...), esmentar si la persona segueix en vida o no, donar el seu correu electrònic per que estigui al corrent de l'arbre...

Segons el meu punt de vista, és un bon programa per a entendre l'estructura de les famílies i per parlar, amb els infants, que totes no tenen la mateixa, és a dir, que n'hi han de molt variades. De totes maneres, aquest és un recurs per a infants més grans, probablement a primària, on siguin ells mateixos els que facin recerca per a construir-los.

Aquest n'és un exemple:



dimarts, 3 de maig del 2011

Model pedagògic CAIT

Arrel d'un document on s'explica aquest model pedagògic, he realitzat un esquema amb el programa Prezi per a sintetitzar-ne la informació i explicitar la més rellevant:




Espero que us agradi i que en feu un bon ús.

diumenge, 1 de maig del 2011

Explorem el catàleg de recursos educatius MERLÍ!

Aquesta és una de les activitats proposades pel Jorge, dins del fòrum Petits exercicis, que consisteix en fer una descripció del recorregut que fem per explorar aquest catàleg. Trobareu el link que us conduirà a la pàgina en la següent imatge:



Així doncs, he seguit els següents passos:

1. Observar la pàgina principal i tota la informació que ens transmet:

Primerament, fa una petita definició sobre el catàleg i la seva utilitat.




A la banda dreta, hi trobem una classificació dels recursos més valorats positivament i dels més comentats, en aquest cas, en l'últim mes.








A la banda dreta, al costat del recursos més interessants, hi trobem un apartat de notícies i novetats referents a aquest catàleg de recursos.

















Aquestes dues barres ens serveixen per iniciar la recerca de diferents maneres.

2. Fer clic a Educació Infantil (la meva especialitat). Això m'ha portat al Catàleg d'Educació Infantil, dividit en les tres àrees: Comunicació i llenguatges, Descoberta d'un mateix i descoberta dels altres i Descoberta de l'entorn.

A la banda de la dreta, també apareixien els recursos més ben valorats i més comentats, com en la pàgina inicial, però referents a l'Educació Infantil.

3. Fer clic a l'àrea de Comunicació i llenguatges. Al clicar, apareix una altra pàgina on hi podem trobar:





Una franja a la dreta, on explicites el tipus de recurs com aplicació, imatge, àudio, vídeo, document... i a la banda superior esquerre, una franja amb la que els pots ordenar segons ítems com data, alfabet...

4. Fer clic a un recurs i apareixerà la seva fitxa amb els links necessaris per a accedir al material.




Per últim, cal donar un ús educatiu a aquests recursos i intentar treure'n el màxim profit. Espero que us serveixi d'ajuda aquesta petita guia de com fer recerques en aquest catàleg.