diumenge, 1 de maig del 2011

Explorem el catàleg de recursos educatius MERLÍ!

Aquesta és una de les activitats proposades pel Jorge, dins del fòrum Petits exercicis, que consisteix en fer una descripció del recorregut que fem per explorar aquest catàleg. Trobareu el link que us conduirà a la pàgina en la següent imatge:



Així doncs, he seguit els següents passos:

1. Observar la pàgina principal i tota la informació que ens transmet:

Primerament, fa una petita definició sobre el catàleg i la seva utilitat.




A la banda dreta, hi trobem una classificació dels recursos més valorats positivament i dels més comentats, en aquest cas, en l'últim mes.








A la banda dreta, al costat del recursos més interessants, hi trobem un apartat de notícies i novetats referents a aquest catàleg de recursos.

















Aquestes dues barres ens serveixen per iniciar la recerca de diferents maneres.

2. Fer clic a Educació Infantil (la meva especialitat). Això m'ha portat al Catàleg d'Educació Infantil, dividit en les tres àrees: Comunicació i llenguatges, Descoberta d'un mateix i descoberta dels altres i Descoberta de l'entorn.

A la banda de la dreta, també apareixien els recursos més ben valorats i més comentats, com en la pàgina inicial, però referents a l'Educació Infantil.

3. Fer clic a l'àrea de Comunicació i llenguatges. Al clicar, apareix una altra pàgina on hi podem trobar:





Una franja a la dreta, on explicites el tipus de recurs com aplicació, imatge, àudio, vídeo, document... i a la banda superior esquerre, una franja amb la que els pots ordenar segons ítems com data, alfabet...

4. Fer clic a un recurs i apareixerà la seva fitxa amb els links necessaris per a accedir al material.




Per últim, cal donar un ús educatiu a aquests recursos i intentar treure'n el màxim profit. Espero que us serveixi d'ajuda aquesta petita guia de com fer recerques en aquest catàleg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada